Om H-GU

 

I 2023 fyldte HGU 135 år, tror vi nok!! For der findes faktisk ingen protokoller, der kan bevise dette. Dog fandt man i sin tid en, nu bortkommet, fane hvorpå der med guld stod 1888. Dette er derfor blevet året, der er betegnet som starten på Holmsland Gymnastikforening.
Idrætsforeningen kom til senere og i 1952 blev de to foreninger sammensluttet i det vi i dag kender som HGU (Holmsland Gymnastik- og Ungdomsforening). Ifølge de første vedtægter skulle bestyrelsen på dette tidspunkt bestå af 3 piger og 4 karle. Dette kan vi ikke altid overholde, men bestyrelsen er altid sammensat af mænd og kvinder med forskellige baggrunde. 
Der er sket meget på 135 år, heldigvis kan man vist godt sige. Udbuddet af sportsgrene er blevet større, medlemsantallet er steget drastisk og omgivelserne vi bevæger os i er udvidet af flere omgange. Overleveringerne fortæller os, at de første gymnastikhold startede i en lade på Møllegaarden. En ting der dog ikke har ændret sig siden 1888 er, at HGU er en forening, der bygger udelukkende på frivillige kræfter og lokal opbakning/støtte. Det kan vi være stolte af og vi håber, at denne tradition vil blive bibeholdt i mange år fremad.